Skip to content

DIGIAN JAKAUTUMINEN HYVÄKSYTTIIN YHTIÖKOKOUKSESSA

DIGIA OYJ PÖRSSITIEDOTE 16.3.2016 KLO 16.01

 

DIGIAN JAKAUTUMINEN HYVÄKSYTTIIN YHTIÖKOKOUKSESSA


Digian varsinainen yhtiökokous on hyväksynyt Digian jakautumissuunnitelman ja päättänyt Digia Oyj:n osittaisjakautumisesta jakautumissuunnitelman mukaisesti. Osana jakautumista hyväksytään Qt Group Oyj:n yhtiöjärjestys, joka on jakautumissuunnitelman liitteenä, sekä Digia Oyj:n ylikurssirahaston alentaminen koko määrällään, eli 7.899.485,80 eurolla. Siltä osin kuin alennettavaa määrää ei käytetä varojen jakamiseksi Qt Group Oyj:lle, se kirjataan Digia Oyj:n sijoitetun vapaan pääoman rahastoon.

Jakautumissuunnitelman mukaan Digia Oyj jakautuu siten, että kaikki sen Qt-liiketoimintaan liittyvät varat, velat ja vastuut siirtyvät jakautumisessa syntyvälle yhtiölle, Qt Group Oyj:lle. Digia Oyj jatkaa Kotimaa-liiketoimintaa.

Jakautumisen tarkoituksena on mahdollistaa Qt- ja Kotimaa-liiketoimintojen kehittäminen erillisiin toimialoihin keskittyvinä pörssiyhtiöinä ja selkeyttää liiketoimintarakenteita, hallintoa ja rahoitusta. Qt- ja Kotimaa-liiketoimintojen johtaminen ja kehittäminen sekä rahoitustarpeet eroavat toisistaan erilaisen liiketoimintalogiikan ja eri markkina-alueiden vuoksi. Jakautumisen tavoitteena on mahdollistaa sijoitusten kohdentaminen tiettyyn liiketoimintaan, selkeyttää liiketoimintojen taloudellista seurantaa ja arvostusta sekä kasvattaa sijoittajien arvonnousupotentiaalia.

Jakautuminen tulee voimaan, kun sen täytäntöönpano rekisteröidään kaupparekisteriin. Suunniteltu rekisteröintiajankohta on 1.5.2016.

Digian osakkeenomistajat saavat jakautumisvastikkeena yhden Qt:n osakkeen jokaista omistamaansa Digian osaketta kohden. Qt:n osakkeiden saaminen ei vaadi Digian osakkeenomistajalta toimenpiteitä.

Qt:n osakkeita saavat jakautumisen yhteydessä ainoastaan Digian osakkeenomistajat. Qt:n osakkeita ei myydä markkinoille listautumisen yhteydessä. Kaupankäynti Qt:n osakkeilla alkaa arviolta 2.5.2016, minkä jälkeen Qt:n osakkeita voi ostaa tavanomaisessa pörssikaupankäynnissä.

 

Digia Oyj


Hallitus




LISÄTIETOJA
Toimitusjohtaja Juha Varelius,
gsm 0400 855 849,
sähköposti: juha.varelius@digia.com


JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.digia.com

 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com