Skip to content

Qt Group Oyj:n listalleottohakemus on jätetty NASDAQ OMX Helsinki Oy:lle

Digia Oyj Pörssitiedote 14.4.2016 klo 14.15



Qt Group Oyj:n listalleottohakemus on jätetty NASDAQ OMX Helsinki Oy:lle

Digia Oyj on tänään jättänyt Digian osittaisjakautumisessa syntyvän uuden yhtiön Qt Group Oyj:n puolesta NASDAQ OMX Helsinki Oy:lle hakemuksen Qt Groupin osakkeiden ottamisesta julkisen kaupankäynnin kohteeksi Helsingin pörssin pörssilistalla. Kaupankäynnin Qt Groupin osakkeilla odotetaan alkavan Helsingin pörssin pörssilistalla arviolta 2.5.2016. Qt Groupin osakkeiden lukumäärän odotetaan olevan 20.818.273 kappaletta.

Digian varsinainen yhtiökokous hyväksyi 16.3.2016 Digian jakautumissuunnitelman ja päätti Digia Oyj:n osittaisjakautumisesta jakautumissuunnitelman mukaisesti. Digia Oyj jakautuu siten, että kaikki sen Qt-liiketoimintaan liittyvät varat, velat ja vastuut siirtyvät jakautumisessa syntyvälle yhtiölle, Qt Group Oyj:lle. Digia Oyj jatkaa Kotimaa-liiketoimintaa.

Digian osakkeenomistajat saavat jakautumisvastikkeena yhden (1) Qt:n osakkeen jokaista omistamaansa Digian osaketta kohden. Qt:n osakkeiden saaminen ei vaadi Digian osakkeenomistajalta toimenpiteitä. Jakautumisvastiketta ei anneta Digian hallussa oleville omille osakkeille.

Finanssivalvonnan hyväksymä suomenkielinen jakautumisesite on ollut saatavilla Digian verkkosivuilla 4.3.2016 lähtien osoitteessa www.digia.com/jakautuminen.

Qt Group Oyj lyhyesti

Qt Group Oyj on ohjelmistotyökalujen kehittämiseen keskittynyt yhtiö, joka vastaa Qt-teknologiaan pohjautuvien ohjelmistokehitystyökalujen tuotekehityksestä, kaupallistamisesta ja lisensoinnista sekä kaupallisin että avoimen lähdekoodin lisenssein.

Maailmanlaajuisesti arviolta noin yli 1.000.000 ohjelmistokehittäjän käyttämä Qt on C++ -pohjainen kirjasto- ja työkalualusta, jonka avulla on mahdollista kehittää tehokkaita, interaktiivisia ja monialustaisia sovelluksia ja -laitteita. Qt tukee useita eri käyttöjärjestelmiä pöytäkoneista sulautettuihin järjestelmiin ja mobiililaitteisiin ja auttaa ohjelmistokehittäjiä säästämään huomattavasti sovellus- ja laitekehitykseen käytettyä aikaa, kun samaa sovelluskoodia ja kehitysympäristöä voi helposti hyödyntää uudelleen. Qt:n asiakkaita ovat muun muassa johtavat teollisuusyritykset, jotka käyttävät Qt:ta ajoneuvolaitteistojensa, teollisten automaatiosovellustensa sekä liiketoimintakriittisten järjestelmiensä ohjelmistoalustana.

Qt toimii Suomessa, Norjassa, Saksassa, USA:ssa, Venäjällä, Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. Qt:n liikevaihto vuonna 2015 oli noin 27 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa työskentelee noin 200 henkilöä.


Digia Oyj

Hallitus



LISÄTIETOJA
Toimitusjohtaja Juha Varelius,
p. 010 313 3000


JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com